Verdt å følge: Memolane

Av Erlend T. Hovgaard – Følg oss på Twitter og Facebook

I løpet av de siste dagene har du kanskje “sjekket inn” på et par favorittsteder via Foursquare eller Facebook Places, bokmerket noen Charlie Sheen- og kattevideoer via Youtube, lastet opp et halvt dusin bilder av en tilfeldig fjelltur til Flickr, og postet flere statusoppdateringer på Twitter og Facebook.

Når kombinert vil disse individuelle delene av data begynne å forme en fortelling, en slags historie om hvordan du har brukt de siste dagene. Memolane, en ny start-up basert i Danmark og San Francisco, håper å fange opp alle disse datapunktene i én, visuell tidslinje, for å hjelpe brukere opprette en slags interaktiv dagbok på nett.

Du sier kanskje, “Er du gærn, jeg ville ikke vært villig til å dele denne informasjonen.” Men jeg vedder på at dine (fremtidige) barn vil. “Digital natives” er barn og ungdom som ikke har “analog baggasje”. De er antatt å ha helt andre tanker og følelser angående hva som er personlig informasjon, samt hva som utgjør eierskap. Den iboende troen på at informasjon er og bør være fri vil sannsynligvis manifestere seg som svært “disruptive behaviours” i de kommende tiårene (bare tenk på Wikileaks eller sider for prissammenligning eller sider for personlige anmeldelser av alt fra hoteller til frisørsalonger).

The Internet tells the story of our lives and it is still unexplored, sier Eric Lagier, grunnleggeren av Memolane. Han ser det som en avgjørende komponent i neste fase av sosialt søk. Han sier det vil tillate medlemmene å lettere holde styr på og se igjennom steder de har vært på, spist på eller besøkt og se igjennom andres opplevelser slik. “If you search for New York on Google or Bing, you will get a mess,” sier han. “But if you search for it on Memolane, it will show you your memories of New York.”

I tillegg lar tjenesten brukerne lage historier rundt en bestemt hendelse, og invitere sine venner til å bidra med bilder og meldinger.

“This is a whole new chapter for social media,” legger Eric til.

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message

Heidi feat. Ro webpage
uriks-screen[1]
Utkast forside Bergen Flytting og Renhold
Visitaskoy.no2012
Chicklit
logo_800_391
banner-1
uriks_icon_400_474
Riki Renhold Facebook
Polarbarn portfolio Webvindu
CocaineNO1
minhud
ANF redaktøransvar
Care Media juli 2011
Riki Renhold