Hvordan lese en slik QR-kode og lage en selv?

 

I papiraviser, reklamebrosjyrer og boligmagasiner florerer det av slike koder, som kalles QR koder. Som ser slik ut, for eksempel:

Hvordan kan du bruke denne? Og hvordan kan du lage en selv? Det er spørsmålene Webvindu besvarer her.

For å gjøre nytte av en slik kode, er du avhengig av en smarttelefon. Det du gjør, er å laste ned en app som gir deg mulighet til å lese disse kodene, og sende deg til den aktuelle nettadressen koden viser til. Søk etter en QR-kodeleser eller nærmere bestemt en “QR code reader” som kan lastes ned fra Apple Store eller fra Android Market. Det finnes mange ulike gratisversjoner.

Nå har du på en måte fått et ekstra kamera på mobilen din. Når du trykker på denne appen, kommer et skjermbilde opp,  som kan rettes mot hva som helst. Uten et eneste klikk, bare ved å holde kameraet på mobilen direkte rettet mot den koden du ser og har fremfor deg, kobles du direkte til den nettadressen som koden angir. Så enkelt er det å lese en slik QR-kode ved hjelp at en QR-kodeleser som du laster gratis ned til din mobiltelefon.

Det skulle ikke ta deg mange minuttene å få lastet ned en “QR code reader” app, når du har søkt etter og funnet denne. Trykk på appen, rett mobilskjermen mot feks. koden på denne siden, over her. Du skal da bli sendt til nettadressen denne koden angir, som er Webvindu på Twitter.

Du kan lese mer om hva QR-koder kan linkes til, her. Hvordan kan du så lage en slik QR-kode selv? Det er like enkelt som ovenfor beskrevet å kunne lese en slik kode.

Det du gjør, er å søke på internett etter en “QR Code Generator”. To nettsteder blant svært mange som tilbyr denne tjenesten gratis, finner du her:

Det eneste du trenger å gjøre, og å forberede, er hvilken url eller spesifikk nettadresse du ønsker å skape en kode for, og altså linke leserne av koden til.

Skriv inn url`en og trykk ”Generate”. Dermed lages umiddelbart din kode, som du kan lagre som et bilde, og bruke i en hver sammenheng du måtte ønske.

Lykke til. Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med Webvindu, eller les mer om QR koders anvendelse og andre måter man også kan lese QR kodene på, her.

Written by

Daglig leder i Webvindu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message

Heidi feat. Ro webpage
uriks-screen[1]
Utkast forside Bergen Flytting og Renhold
Visitaskoy.no2012
Chicklit
logo_800_391
banner-1
uriks_icon_400_474
Riki Renhold Facebook
Polarbarn portfolio Webvindu
CocaineNO1
minhud
ANF redaktøransvar
Care Media juli 2011
Riki Renhold